21 heinäkuuta, 2023

#naistenviikko: Hannele Lampela: Lumikuningattaren lumous

Tähän väliin lastenkirja, jonka päähenkilö on Greta- niminen tyttö. On hyvä lukea myös tyttöjen elämästä.




Greta ja hänen pikkuveljensä Kai elävät onnetonta elämää. Perhe muuttaa jatkuvasti ja isä on väkivaltainen. Kotona on ankeaa. Uusi koti on lisäksi alueella, jossa näyttää olevan vain onnellisia perheitä. Tien päässä on tosin ihan outo talo, joka kiehtoo Gretaa. Sitten käy niin, että Kai katoaa ja äiti ja isä eivät yhtäkkiä tiedä Gretalla olevan sen nimistä sisarusta.


Kuva toukokuulta, jolloin luin kirjan loppuun.
 

Greta lähtee etsimään kadonnutta veljeään ja päätyy siihen kadun päässä olevaan taloon. Siellä hän etsiessään tutkii kaappia ja päätyy sen kautta Talventaikaan, toiseen maailmaan. Tämä maailma onkin aika erikoinen. Siellä selviää, että Kai on joutunut Lumikuningattaren lumouksen valtaan ja nukkuu ikiunta. Talventaiassa tuntuu olevan myös lapsi toisensa jälkeen, jotka ovat paenneet kotiensa kamalia oloja. Greta päätyy Talventaian Tarinankertojien killan kokelasjäseneksi, että oppisi asioita Talventaian maailmasta ja sen myötä pystyisi pelastamaan Kain. Kun Greta viimein lähtee pelastusretkelle, se onkin melkoinen seikkailu. Talventaiassa Greta saa yllätyksekseen myös tietää lisää isästään ja suvustaan.

Tää oli aika ihastuttava kirja. On ihana ajatus, että on tollainen maailma, mihin lapset voivat pelastua kurjilta kotioloiltaan ja jossa he ovat turvassa. Ois hauska tietää, että mistä Lampela on saanut idean tällaisesta maailmasta.

Kirjaan on jatko-osa Lohikäärmeen lumous ja aion sen ehdottomasti lukea.

2 kommenttia:

  1. Muistaakseni tähän sarjaan ideat ovat tulleet jo olemassaolevista satukirjoista. Minua ne yhteydet häiritsivät niin paljon, että en jatkanut sarjan parissa pitemmälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mua ne ei häirinny. Musta oli ihan hauskaa, että niitä oli käytetty hieman erilaisella tavalla.

      Poista